Använd kuvert smart

Blått brev

Slösa med pengar inom skolan

Att skolan har lite pengar är ju ett ganska universellt problem och det är något som många gärna diskuterar och drar upp i debatt.
I USA har till exempel barnen i skolan sämre mat än vad många interner har på landets fängelser.
I Trelleborg skickade man däremot ut kuvert på storleken C4. Allt för att det skrivna brevet på en A4 skulle få plats  utan att behöva vikas. Det kostade sammanlagt 10.10 kr i port och då är kuvertet inte med i beräkningen. Viker man det däremot och lägger det i ett C5-kuver så sparar man ungefär hälften i porto. Om man då räknar det gånger alla barn som går i skola i kommunen så förstår man att det blir en del. E-mail, som många skolor använder sig av idag är både billigare och miljövänligare.

Rita utan att lyfta

Har du någon gång försökt att rita saker utan att lyfta pennan? Vissa saker är enklare än andra och en del saker bör man nästan rita i ett drag då det både går snabbare och ser roligare ut. Ofta ritar man ju till exempel blommor och stjärnor i ett drag. Mycket för att det går snabbt och alla ändå vet vad det föreställer. Här kan du både läsa om hur man ritar ett kuvert för hand samt var de bästa kuverten finns.

Skriv mer!

Det var nog ett tag sedan du fick ett kul brev i brevlådan. Och då menar man såklart där det står något kul skrivet. Inte en räkning eller liknande. Skriv mera brev!

 

”När jag gick på mellanstadiet hade jag min glansperiod när det gäller brevskrivande. Jag älskade att skriva brev. Sedan väntade man på att posten skulle komma för att se om man hade fått något tillbaka.”