Vad är en bra advokat?

Om något blivit tokigt och du måste ha en advokat så kan det vara bra att veta vad du bör tänka på innan du anlitar någon. Här är några enkla tips.

Se alltid till att anlita en advokat som är bra på det ämnet du behöver hjälp med. Sätt dig ner och googla och ring runt lite innan du bestämmer dig. Du vill såklart anlita en bra advokat som vet vad hen pratar om du exempelvis ska in i en vårdnadstvist, bedrägeri eller kanske misshandel. Var noga med att förklara exakt vad du vill ha hjälp med så advokaten förstår och därefter lyssna på vad advokaten har att säga dig. Om det känns bra för dig och du känner dig säker så anlitar du advokaten. Det som inte många vet om är att om du har de lite dåligt ekonomiskt så kan rätt advokat hjälpa dig att få bidrag, inte på hela summan men du får lite hjälp på traven.

Bra att tänka på

  • Skaffa rätt advokat för jobbet
  • Förklara noggrant vad du vill ha hjälp med
  • Se alltid till att lyssna på din advokat så ingenting blir värre

När du väl har valt din advokat så kommer advokaten att förklara allt som kommer att hända, hur ni kommer gå tillväga och vilka som kommer att närvara om det är så att det går hela vägen upp i rätten. Du behöver inte prata om du inte vill, din advokat kommer att föra din talan med respektives advokat. Innan ni går in kommer advokaten att noggrant skriva ner allt som bör tas upp och vad du strävar efter. En ensam vårdnad eller kanske samhällstjänst om du är den som trampat snett. När alla har fått säga sitt så kommer en domare att få avgöra vad som skall ske och ett besluts kommer att tas. När detta besluts gjort kommer du att få hem ett brev och lika så advokaten, därefter ska ni bestämma om ni är nöjda eller vill överklaga beslutet. Den advokat du valt är kvar med dig hela vägen tills allt är klart. Fundera noga och välj rätt, lyssna vad som erbjuds och vart advokaten står när den hört din berättelse.