Skärper kraven på sms-lån

Att låna pengar är idag en självklarhet för de allra flesta människor och allt fler väljer även att ta snabba smslån. Nu stramar Regeringen upp och skärper kraven och förhoppningsvis skapar detta en större trygghet för alla som vill låna pengar på ett snabbt sätt.

4246396-paying-with-a-banknoteAtt ta ett snabbt lån är något som lockar, och då är det viktigt att man finner ett företag som är seriöst och som man känner ett förtroende för. meddelandelan.se är en seriös aktör på marknaden för smslån, och under snabb tid har det kommit upp många nya företag, och även många oseriösa företag. Detta är en stor anledning till att Regeringen valt att skärpa kraven. Vad man ska göra är att se dessa företag som en hjälp att ta till, men en hjälp som man inte ska överanvända eller sätta sig i en skuld som man sedan inte kan ta sig ur. Expressen skriver att en utredning ska tas fram för att se om man ska kunna lagstifta om följande:

• Kostnadstak som gör att kostnaderna för ett lån inte får överstiga det belopp som konsumenten lånat.

• Räntetak som begränsar kreditgivarens att ta ut hög ränta.

• Långivaren får ta större ansvar för bristande kreditprövning.

• Krav på skriftligt undertecknande för att minska antalet konsumenter tar impulsiva lån.

• Skärpta informations- och marknadsföringskrav.

Som med allt så ska man väga både för- och nackdelar för att komma fram till det rätta beslutet, och när det kommer till snabba lån så är det inte svart eller vitt utan en gråzoon som man själv måste avgöra hur man vill använda den.