Lön och karriär

Har din karriär på något sätt avstannat – och vad är då tecknen på detta? Och hur kan du göra något åt det?

 

Många vill ha en bra lön, det är ju den ersättning man får av en avtalad arbetsinsats. Men det är varierade löner i olika yrken och dessutom finns det olika löneformer och skillnader i lön mellan könen. Män tjänar exempelvis genomsnittligt mer än vad kvinnor gör. Om du undrar kring löner i olika yrken kan du hitta den aktuella lönen för dig och ditt yrke på nätet. Lön är ändå viktigt att ha koll på.

 

Tecken på att din karriär stannat av

 

Tycker du för övrigt att din karriär har stannat av? Och vad är tecken på att den har, så att säga, tvärnitat? I en artikel i Dagens Nyheter reder man ut utvecklingsproblem och tipsar om hur du bäst tar dig ur den återvändsgränd du befinner dig i. Några av tecknen på att du just verkar ha avstannat lite när det kommer till din karriär är följande:

 

  • Du klagar för mycket inför din omgivning

Många jobb kan vara både tids- och energikrävande, vilket kan leda till att man kanske beklagar sig inför sin omgivning.

 

  • Du känner dig understimulerad

Under vissa perioder i sitt liv kan man känna sig understimulerad, jobbet börjar kännas ensidigt och är inte längre någon utmaning.

 

  • Livsförändringar

Du kanske trivs bra med ditt yrkesval men känner att jobbet inte fungerar eller går ihop med ditt privatliv. Du kanske ska bli, eller har precis blivit förälder. Eller kanske någon annan händelse i familjen påverkar ditt jobb?

 

  • Du kämpar mot förändringar

Känns det som att du jobbar i en uppförsbacke? Beror det på teknisk eller affärsmässig utveckling?

 

  • Du trivs inte

Att må dåligt på sin arbetsplats på grund av sina kollegor eller sin chef är inte ett bra tecken. Att inte trivas på sin arbetsplats på grund av personerna som finns runt om en är inte ovanligt. Då är det kanske dags att byta jobb.

 

Källa: Dagens Nyheter

 

Detta kan du göra

 

Vad kan du då göra? Se till att sätta ett mål för ett år framåt, hur vill du ha ditt jobb egentligen? Och hur vill du ha din karriär? Uppdatera CV och LinkedIn, ge det tid att söka jobb och var framme och prata med de du känner som hittat sitt drömjobb för att få inspiration. Mer om karriär hittar du här och här.