Många regioner dricker otjänligt vatten

Att politikerna inte har tagit sitt ansvar för beredskap är ett allmänt känt problem. Idag är det en stor växande rörelse av preppers som köper hem vattenfilter för att de inte längre kan lita på att man säkerställer att vattenkvaliteten i kranarna är som det ska. 

Att ha tillgång till rent vatten är något som vi i Sverige aldrig har reflekterat över. Vi förknippar det ofta med fattigare länder och tror kanske inte alltid att det behövs vattenfilter här. Men så är tyvärr inte fallet och mer om vattenfilter kan man läsa om här criseq.se/brand/sawyer/ där du också får en idé om vad för typer av smuts och bakterier de kan skydda mot.

Fler oroade över vattenkvaliteten

När grundvattennivåderna sjunker är det många som börjar fråga sig hur det kommer se ut med vattenförsörjningen inom den närmsta framtiden. Det är lätt att skjuta på problemen men många flaggar nu för att det kan bli aktuellt att bunkra upp med vattenfilter redan nu. E-koli bakterier och liknande är inte allt för ovanligt och säkert har du läst om förekomsten av dem i tidningarna. Om inte har vi exempel här, här och här.

Visst tar man provtagningar regelbundet för att säkerställa att det inte förekommer bakteriebildning i vattnet som kan vara direkt livsfarligt för människor att få i sig. Men nu är det många som känner sig så pass oroade att man inte längre litar på de vanliga rutinkollarna. Istället har man vattenrenare hemma, eller så kallade vattenfilter. Det är annars klassiska filter man brukar ha med sig på vandring eller när man åker utomlands och campar och liknande. Det är inte alltid lätt att få i sig bra vatten men ett vattenfilter har enormt bra filtreringsstandard idag.

Sammanfattningsvis kan man säga att grundvattennivåerna sjunker och att det kan skapa nya problem med vattenförsörjningen i framtiden. Det i sin tur gör att allt fler förbereder sig genom att köpa en vattenfilter. Vattenfilter rensar bort många bakterier, bland annat:

  • E-koli
  • Salmonella
  • Giardia

Inget du vill ha i din kropp, helt enkelt. Myndigheterna har gått ut och rekommenderat att vi ska kunna försörja oss på eget vatten i några dygn, och då kan ett vattenfilter komma väl till passs.