Politiska möten och bullar

I dag skriver vi om möten av politisk karaktär, som kan vara mer eller mindre hetsiga, innehålla bullätning och ske på stora basketarenor.

handslagI år är ett år som kommer vara kantat av politiska möten, särskilt i USA där ett presidentval kommer att äga rum. Oavsett om mötena sker kring ett bord, i en enorm basketarena eller utomhus på ett podium är det viktigt att de går till på ett sådant sätt att man kan få fram sitt budskap, eventuellt förhandla och samt förmedla trovärdighet – särskilt om man råkar vara politiker.

Ja det är spännande med möten, eller roligt kanske, i alla fall om man får tro Gustav Fridolin. I en artikel i Expressen citeras att han är kär i politiska möten, och att det inte finns något så gott som en bulle under en politisk diskussion.

Amerikanska politiker och det kommande presidentvalet

En annan politiker som seglat upp som en favorit på att åskåda och lyssna till på stormöten, är den demokratiske senatorn från Vermont, Bernie Sanders. Med över 20 000 personer på plats i vissa arenor kan man verkligen säga att denna självutnämnda socialist med skinn på näsan blivit lite av en favorit i vissa kretsar, särskilt på västkusten. I Corren kan vi vidare läsa att Bernie ”Feel the Bern” Sanders har runt 31 procent av de demokratiska väljarna, medan Clinton fortfarande har ett ganska rejält övertag.

Sent förra året, på ett annat politiskt möte, gick den inflytelserika vapenlobbyn till attack mot Clinton och hennes politik. Lite arrogant och ytterst avfärdande sa NRA-vd:n nyligen på ett årsmöte; att Hillary Clinton ”inte kommer att bli nästa president i USA”. De i publiken bestod av bland andra Jeb Bush och Ted Cruz, tunga republikanska namn och presidentkandidater. Vidare såg samma vd endast ”mörker, svek och hopplöshet” hos Clinton, ganska hårda ord som säkerligen föll rätt hos många republikaner. Vi får se hur Hillary och vapenlobbyn interagerar med varandra i framtiden. Om detta möte kan vi läsa mer om i en artikel i Svenska Dagbladet.