Småföretagare, ni är viktiga!

Många småföretagare starta sin verksamhet byggd på den stora drömmen om att äntligen få vara sin egen chef och ha makten att ta beslut själv och vara den som det hänger på huruvida det går för företaget.

De små företagen är otroligt viktiga för den svenska ekonomin, även om dem ibland kan känna sig överkörda av stora aktörer med statligt stöd. Ofta kan man känna sig som litet företag att man kan få kämpa i motvind, men, så länge man behåller en stark vision så står man stadigt och vem vet, kanske är det lilla företaget ett medelstort och som bara växer och växer. För, vad skulle hända om de små företagen inte fanns? Hur mycket av Sverige skulle då inte stanna upp och börja rosta? Jo, mycket! De små företagen är viktiga och det gäller att dem klappar sig på axeln. Här kommer lite spännande siffror och bra tips hur man ska tänka för att få bättre struktur och koll på sin ekonomi.

Hur andas företaget?

Det här med ekonomi är inte det roligaste i världen för de flesta människor. Och, skulle det vara så att ditt företag är nere i en kris så finns det alltid hjälp att hamna på rätt köl. Vad du kan göra om du har ekonomiska problem och behöver få en faktura betald är att låta en delgivningsman från profact ta hand om den tills du får ordning på ekonomin. Då kan det vara bra att ta in en utomstående redovisningsperson som får kika lite närmare på hur företaget mår.

Roliga siffror!

Det är alltid kul med siffror som är positiva. Enligt en artikel i SvD så har var tredje småföretagare ökat sin omsättning och ungefär var tionde går i funderingar om att de ska nyanställa. Detta bidrar till ett levande Sverige och att fler människor får jobb. Här kommer lite härliga siffror som e-bokföringsföretaget Speedledger tagit fram genom att fråga 500 småföretagare.

  • 33 procent av de tillfrågade tror att det kommer bli ett konjunkturläge åt det bättre. Denna optimism kommer från en positiv omvärldsbevakning där kriserna i Sydeuropa börjar minska.
  • Sedan februari har var tredje småföretagare ökat sin försäljning
  • En av tio planerar att anställa mer personal och detta skulle i så fall leda till att det blev ungefär 25 000 nya jobb. Vilket är fantastiskt.

Vad säger ekonomiavdelningen?

Att anställa en person som har stenkoll på ekonomin eller att ta in en redovisningsman som du litar på kan betyda otroligt mycket för företagte. Alla har vi olika mål med vad vi vill uppnå. Vissa vill bara gå runt medan andra har stora visioner. Och är du en sådan med stora drömmar och mål är det viktigt att ha stenhård koll på ekonomin samt att känna ditt företag utifrån och in för att kunna maximera det på bästa sätt. Det finns mängder av bra tips som du själv kan läsa dig till – och som du då bör ta till dig. Det finns även otroligt många små knep som gör att du kan hålla kostnaderna nere, små tips som i det långa loppet leder till en bättre ekonomi. Det kan handla om att du köper in större förpackningar så du minskar på kostnaderna i längden. Du kan även byta saker företag mellan, köpa begagnat samt byta kundlistor med företag. Och vikten av bra kontakter med ett stort och frodande nätverk ger en otroligt stor trygghet. Ja, det finns mycket att tänka på om du vill satsa på ditt företag. Men, det kommer inte gå enkelt och kanske ska det kännas när man kämpar. Eller hur?