Soran avstängd från SR

2014. Valår och ett viktigt år med andra ord. Det blir då ett år då medieeliten sitter på helspänning och man får bita sig i tungan för att inte säga fel saker.

Men, oavsett om man säger rätt eller fel saker så kan båda vara fel. För är man en offentlig person så handlar det om att man inte får gå ut med sina personliga åsikter. Speciellt inte ett år som detta. Vad som hänt nu är att komikern Soran Ismail blivit avstängd från Sveriges Radio ända fram till valet då han anses vara för politisk för att vara programledare i morgonpasset. Som svar på frågan om vad Soran gjort som väckt uppståndelse svarar kanalchefen Lotta Mossberg på P4 följande:

”Han säger till exempel att han vill döda Sverigedemokraterna. Oavsett vad man tycker om sakfrågan kan vi inte ha programledare i Sveriges radio som är så öppna med sina åsikter om ett riksdagsparti. Vi vill inte äventyra vår neutralitet under ett val.”

Rätt eller fel?

Om man ska utgå från de twitterstormar som blivit så vill många att Soran ska få komma tillbaka och att det är fel att stänga av honom. Men vad man kan hoppas på är att denna uppmärksamhet kommer dra med sig något positivt och att fler får upp ögonen för hur samhället ser ut och vilka partier som finns i riksdagen och vad de står bakom för åsikter. Vi har tidigare skrivit ett inlägg om inför valet som trycker på vikten att vi engagerar oss. Så kanske är det dags att vi  alla visar att vi inte vill ha partier som inte älskar alla människor och att Soran ska stöttas.