Historiskt presidentmöte

Ibland sker ett möte som ses som historiskt mellan två presidenter och senast för ett par månader sedan skedde ett sådant. Den här gången handlade det om ett möte mellan Kubas och USA:s presidenter.

527201-barrack-obama

I ett inlägg som tidigare blivit publicerat på den här sajten skrev vi om att det är viktigt med möten, bland annat politiker emellan.

”Det är många som har problem med den kontakt som ska tas för att boka möte, om man tar en lobbyist som exempel så är det viktigt att man bokar möte med rätt politiker, rätt inflytelserika person och på rätt plats, hur går man då tillväga?” Läs mer.

Ett historiskt möte

Ett exempel på två politiker som mötts i ett historiskt möte nyligen är när USA:s president Barack Obama mötte Kubas president Raúl Castro. Det här mötet blev historiskt för att det var första gången på över ett halvt sekel som en amerikansk och en kubansk president möttes direkt. De två presidenterna satte sig ner för ett möte i Panamas huvudstad Panama City. Den som tog på sig ansvaret för att jämna vägen för samtalet mellan de två ledarna var Mexikos president Enrique Peña Nieto och han sa att de två andra presidenterna var ”mycket goda vänner” till honom.

Viktiga diskussioner

Det som diskuterades var bland annat USA:s beslut att se över terrorstämplingen av Kuba och detta tyckte den kubanska presidenten var ”ett positivt steg”. De diskuterade även om att ytterligare mjuka upp de inbördes förbindelser som funnits sedan den kubanska krisen för över 50 år sedan. Den kubanska presidenten var dock inte sen med att hålla en lång utläggning om de missförhållanden som Kuba tvingats leva med under en lång tid, skriver DN.